Skip to main content

Welke huisregels zijn van toepassing?

(Alleen relevant voor eigenaars met een Premium of Superior plan).

De volgende huisregels zijn van toepassing op alle Globexs appartementen (behalve wanneer hiervan wordt afgeweken in de huurovereenkomst).

Algemene huisregels

  • De huurder moet zich ervan bewust zijn dat de woning een echte residentie is, omringd door buren en dat de regels van de gemeenschap van eigenaars moeten worden gerespecteerd. De werkingsregels van de Raad van Eigenaars van het gebouw waarin de woning zich bevindt, moeten worden nageleefd, evenals het correcte gebruik van de gemeenschappelijke elementen en uitrusting van het gebouw.
  • Overlastgevende, ongezonde, schadelijke, gevaarlijke en illegale activiteiten zijn verboden. De huurder mag de rust en het samenleven in het gebouw niet verstoren en moet zich onthouden van activiteiten die de rust van de bewoners of buren kunnen verstoren.
  • De huurder moet de buren respecteren door het geluidsniveau laag te houden, niet alleen in de gehuurde accommodatie maar ook in de trappenhuizen. Tussen 21:00 en 10:00 uur moet lawaai tot een minimum worden beperkt.
  • Het is niet toegestaan om feestjes te geven in de woning.
  • Roken is ten strengste verboden in de flat en in het gebouw. Een boete van 500€ zal in rekening worden gebracht als de huurder rookt in de flat.
  • Tijdens het verblijf dient de huurder het afval te deponeren zoals aangegeven door de eigenaar of een medewerker van Globexs bij het inchecken.
  • Doe bij het verlaten van de accommodatie altijd de voordeur op slot. Bij verlies van een set sleutels wordt een boete van 250 euro in rekening gebracht, plus de kosten voor het maken van een nieuwe kopie.
  • Alles is in het werk gesteld om het gehuurde goed voor de huurder klaar te maken zodat de huurder zich zo ontspannen en comfortabel mogelijk voelt tijdens het verblijf. De huurder is verplicht het gehuurde goed met zorg te behandelen, zodat het aan het einde van de huurperiode wordt achtergelaten zoals hij/zij het aan het begin heeft aangetroffen.
  • Bij vertrek moet de woning SCHOON worden achtergelaten. De afwas moet gedaan zijn, het vuilnis moet verwijderd zijn, de koelkast moet geleegd zijn, enz. Als de flat vuil wordt achtergelaten, kunnen schoonmaakkosten in rekening worden gebracht.

In geval van niet-naleving van een van de bovenstaande huisregels, zal dit worden beschouwd als een ernstige fout, die de verhuurder het recht geeft om het huurcontract onmiddellijk te beëindigen, zonder voorafgaande kennisgeving, in welk geval de huurder verplicht is om de verhuurder een vergoeding te betalen ter hoogte van een volledige maand huur voor deze fout (naast alle andere mogelijke kosten voor de vergoeding van schade die werd veroorzaakt aan de woning door de huurder).

Gebruik van de woning

  • De Globexs flats zijn enkel bedoeld als tijdelijke accommodatie. De huurder is niet gemachtigd om er zijn hoofdverblijfplaats van te maken, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk gemachtigd. De huurder moet Globexs onmiddellijk per aangetekende brief verwittigen indien hij zijn hoofd- of gebruikelijke verblijfplaats wijzigt.
  • Het is niet toegestaan op het terrein een beroep of bedrijf uit te oefenen.
  • Het is niet toegestaan de woning geheel of gedeeltelijk onder te verhuren of aan derden ter beschikking te stellen.

Indien de huurder de hierboven vermelde verplichtingen met betrekking tot de bestemming van het goed niet nakomt, beschouwt de verhuurder dit als een grove fout, die hem het recht geeft de automatische ontbinding van het contract in te roepen zonder opzeggingstermijn en de huurder de som van één volledige maand huur als boete aan te rekenen. Bovendien heeft de verhuurder in een dergelijk geval ook het recht om schadevergoeding te eisen, zoals materiële schade en belastingen waartoe hij verplicht zou zijn door het loutere feit dat het eigendom voor beroepsdoeleinden wordt gehuurd of als het als hoofd- of hoofdverblijfplaats wordt gebruikt.

© Global Expatriate Services SL (CIF B98399322) All rights reserved.