Wat is inbegrepen in de huurprijs en wat als de huurder te veel energie verbruikt?

(Alleen relevant voor eigenaars met een Premium of Superieur plan)

De huurprijs die de eigenaar wenst te ontvangen wordt bepaald in overleg met Globexs, en kan variëren voor elk contract, afhankelijk van de duur van het verblijf. Voor elke verhuur wordt de prijs (inclusief alle kosten zoals water, elektriciteit, gas, Wi-Fi, gemeenschapskosten, belastingen, enz. Meestal zijn alle kosten inbegrepen, maar er zijn uitzonderingen.

Tijdens de huurperiode int Globexs de huur in naam en voor rekening van de eigenaar bij de huurder. De eigenaar draagt de kosten voor nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, water, televisie, onroerendgoedbelasting en onderhouds- en reparatiekosten. In het geval van energiekosten (elektriciteit + gas) worden kosten die een bepaald bedrag per maand (contractueel) overschrijden door de huurder betaald, hetzij maandelijks of per kwartaal.

Wat zijn de energiekosten?

Standaard omvatten de energiekosten alleen elektriciteit en gas.

Hoe zit het met water?

Water is altijd inbegrepen in de all-in huurprijs die bij aanvang van de huur wordt overeengekomen. Alleen bij aantoonbaar overmatig verbruik kan aanspraak worden gemaakt op de borg. Wanneer het verbruik meer dan het dubbele is van het normale verbruik, spreken we van overmatig verbruik en kan de eigenaar aanspraak maken op de waarborgsom.

Hoe zit het met wifi?

Wifi is nooit inbegrepen in de energiekosten, en een standaard wifi-verbinding is altijd 100% inbegrepen in de huurprijs. Als de huurder een upgrade en een snellere verbinding wil, kan over de extra kosten worden onderhandeld met de eigenaar.

Wat als de huurder te veel energie verbruikt?

De energiekosten zijn beperkt tot een maandelijks maximum dat is overeengekomen in het huurcontract. Als de huurder meer energie verbruikt, moet hij het verschil betalen. Deze extra kosten worden door de eigenaar en de Globexs verhuurmakelaars gecontroleerd en maandelijks of per kwartaal aan de huurder doorberekend.

Hoe worden de energiekosten berekend?

De eigenaar is verplicht om de extra energiekosten te verantwoorden met facturen, en deze moeten maandelijks naar Globexs gestuurd worden. Energiefacturen die meer dan 3 maanden oud zijn kunnen niet in aanmerking genomen worden, noch kan betaling geëist worden van Globexs of de huurder.

© Global Expatriate Services SL (CIF B98399322) All rights reserved.