Skip to main content

Kan mijn huurder annuleren?

(Alleen relevant voor eigenaars met het Premium of Superior plan).

De volgende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op huurders van een Globexs appartement, tenzij anders gestipuleerd in het huurcontract. Voor huurders van een partnerwoning gelden de annuleringsvoorwaarden van de partner.

Annuleringen door de huurder voor aankomst

De HUURDER heeft het recht om de boeking zonder boete te annuleren met een opzegtermijn van 2 maanden. Als de opzegtermijn echter minder dan 2 maanden maar meer dan 1 maand bedraagt, moet de huurder een boete van een halve maand huur betalen. Bij een opzegtermijn van minder dan 1 maand moet de HUURDER een boete van een volledige maand huur betalen. In het geval dat de boeking onderworpen is aan een bemiddelingsvergoeding, wordt deze in geen geval terugbetaald.

Annuleringen door de huurder tijdens het verblijf

In geval van standaard annuleringsvoorwaarden

De HUURDER heeft het recht om de huurovereenkomst zonder boete te annuleren met een schriftelijke opzegtermijn van 2 maanden. Als de opzegtermijn echter minder dan 2 maanden maar meer dan 1 maand is, moet de HUURDER een boete van een halve maand huur betalen. Bij een opzegtermijn van minder dan 1 maand moet de Huurder een boete van een volledige maand huur betalen.

In geval van flexibele annuleringsvoorwaarden

Als het contract onderhevig is aan flexibele opzegging (zie Bijzondere voorwaarden van het huurcontract), kan de HUURDER het huurcontract opzeggen met ingang van de eerste dag van de volgende maand als de opzegging gebeurt voor de 15e van de maand, en als de opzegging gebeurt na de 15e van de maand, gaat de opzegging in op de laatste dag van de volgende maand.

Annulering door de eigenaar voor aankomst of tijdens het verblijf

De EIGENAAR heeft het recht om de huurovereenkomst op elk moment te annuleren met een schriftelijke opzegtermijn van 1 maand zonder boete.

Overtollig aantal gebruikers in de woning

Indien de HUURDER de verplichting om alle personen in de woning in te schrijven niet nakomt, of indien de maximale capaciteit van het HUURVERBLIJF overschreden wordt, zal dit beschouwd worden als een ernstige contractbreuk, die de EIGENAAR het recht geeft om zich te beroepen op de automatische ontbinding van het contract zonder vooropzeg, en om de huurder een volledige maand huur als boete aan te rekenen.

Aansprakelijkheid Globexs

Indien de HUURDER om welke reden dan ook beslist niet te komen of geen gebruik (meer) te maken van de gereserveerde woning, is Globexs niet aansprakelijk ten opzichte van de EIGENAAR, noch is zij verplicht hem op welke manier dan ook te vergoeden.

© Global Expatriate Services SL (CIF B98399322) All rights reserved.