Skip to main content

Mijn factuur uitgelegd

Een typische Globexs factuur bevat veel items en deze artikelen zijn geschreven om ze te verduidelijken.

Wanneer moet ik de eerste betaling doen?

Om een reservering te bevestigen, moet de huurder de eerste maand huur, de waarborg en de Globexs kosten betalen. Om deze betaling te doen, ontvangt de huurder van Globexs een boekingsbevestiging of een proforma factuur met de bankgegevens van Globexs.

Wanneer ontvang ik de eerste factuur?

De dag na de check-in ontvangt de huurder een betalingsbewijs van Globexs, dat bestaat uit de actuele factuur en de bonnen die overeenkomen met deze eerste betaling.

Hetzelfde proces wordt elke maand van de huurperiode herhaald: Globexs stuurt een proforma factuur naar de huurder om hem te herinneren aan de volgende betaling. Zodra Globexs de maandelijkse betaling ontvangt, ontvangt de huurder een betalingsbewijs met een samenvatting van de betaling en een kopie van de factuur en ontvangstbewijzen.

De concepten op mijn betalingsbewijzen

Zodra Globexs een betaling ontvangt, ontvangt de huurder een betalingsbewijs met de volgende informatie:

Factuur voor de diensten van Globexs: bemiddelingskosten, commissie, linnenkosten, administratiekosten.
Ontvangstbewijs huur: Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de eigenaar overgemaakt en komt niet in de boekhouding van Globexs.
Borg ontvangst: Dit bedrag wordt niet geboekt door Globexs.
De verschillende onderdelen van de Globexs factuur

Huurders die een woning bij Globexs boeken, betalen een bemiddelingsvergoeding, een commissie of een combinatie van beide, afhankelijk van de locatie, de duur en het type huur.

Commissie: B2B-klanten betalen normaal een commissie. Een commissie is een maandelijks bedrag dat we bovenop de huur in rekening brengen. Het kan variëren van EUR 50 tot 20% van het totale factuurbedrag. Op de factuur kan de commissie worden geïdentificeerd als een aparte post, beschreven als “Globexs commissie en onkosten”.

Agentschapscommissie: B2C-klanten betalen meestal ook een eenmalige agentschapscommissie. Deze agentschapscommissie is een vast bedrag dat voor elke flat op de website wordt vermeld. Vaak vinden B2C-klanten beide posten op hun eerste factuur: “Globexs commissie en onkosten” en “Globexs bemiddelingskosten”.

  • 350€ voor een huur tussen 1-2 maanden (450€ voor luxe verhuur)
  • 650€ voor verhuur tussen 3-5 maanden (750€ voor luxe verhuur)
  • 1200€ voor verhuur tussen 6-11 maanden (1400€ voor luxe verhuur)

Linnengoed (ook wel conciërgekosten genoemd): Alle huurders betalen ook een linnengoedtarief van 150 euro. Dit bedrag wordt in de eerste maand van de huur of in de laatste maand gefactureerd, afhankelijk van de locatie, de duur van de huur en het type huur. Waarom moet ik linnengoed betalen?

Administratiekosten: In geval van een verlenging rekenen we 100 euro administratiekosten. In het geval dat de flat erg vuil of beschadigd wordt achtergelaten, en Globexs een borgrapport moet maken, worden 100 € administratiekosten in rekening gebracht.

Waarom staat de werkelijke huurprijs niet op de factuur, maar op een kwitantie?

Globexs is niet de eigenaar van de flats, maar wordt door de eigenaar ingehuurd voor bemiddeling. Het huurcontract is tussen de huurder en de verhuurder, maar de verhuurder machtigt Globexs om alle betalingen af te handelen. Het bedrag dat overeenkomt met de werkelijke huur wordt rechtstreeks van de Globexs-rekening naar de rekening van de verhuurder overgemaakt en verschijnt niet in de boekhouding van Globexs. Daarom is de werkelijke huur geen post op de Globexs factuur en ontvangt de huurder een ontvangstbewijs voor deze betaling. Op het ontvangstbewijs (en in het huurcontract) worden de gegevens van de verhuurder vermeld, zodat de huurder weet aan wie hij/zij huur betaalt.

Waarom staat de borg niet op de factuur, maar op een kwitantie?

Het verhaal is vergelijkbaar met dat van de huur. De verhuurder geeft Globexs de toestemming om de waarborg te beheren. Dit bedrag komt niet in de boekhouding van Globexs terecht.

© Global Expatriate Services SL (CIF B98399322) All rights reserved.